Publicerad
Guldhattar på spelare bakifrån
Säsongen länsfinaler är nu spelade och föreningen Hudik/Björkberg kan kännas sig extra stolta med dubbelt guld i dam- och herrfinalen
Damerna spelade mot IK Sätra Dam 18 mars och vann med 6-4.
Resultatet var jämt fram till slutet av andra perioden då Evelina Jörmgård gör 4-3 när det återstår 6 sekunder kvar och snabbt in i tredje perioden, 15 sekunder spelade, gör Hudik/Björkberg 5-3 genom Matilda Larsson. Alva Olofsson stod för assisten till båda målen och gjorde själv Hudik/Björkbergs sista mål, tid 10:25.

Herrarna spelade 20 mars mot Gävle GIK och den blev desto jämnare. Resultatet slutade 8-7. efter en jämn straffläggning.
Under ordinarie matchtid tog Hudik/Björkberg ledningen med 7-3, varav Pelle Hedlund stod för tre av målen, inför sista perioden. Då gjorde Gävle GIK en riktig upphämtning efter halva perioden spelad hade de kvitterat till 7-7 varav reduceringsmålet 6-7, tid 10:28 av Alexander Lind, och kvitteringsmålet gjorde Billy Nilsson tio sekunder senare, tid 10:38.
Matchen avslutades med en spännande straffläggning som gick till suddensträffar där Alexander Hallvars Persson (Hudik/Björkberg) gjorde mål på sin straff.

Vi vill gratulera Hudik/Björkberg till vinsterna i länsfinalerna och till platserna till Svenska Cupen nästa säsong!