Publiksuccé när 771 personer besökte derbyt i Dam Div 1 mellan Lillån IBK - Kumla IBK

Publicerad
Lillån Vs Kumla D1 glada tjejer har gjort mål 230114

Publiksuccé när hela 771 personer kom och såg derbyt.

Igår kväll så var det dags för det andra derbymötet mellan Lillån och Kumla i damernas division 1 serie.

Två lag som tillhört toppskiktet hela säsongen men som kom in i den här matchen med olika förutsättningar. Ett Lillån som senast vann klart över serieledarna GS 86 med en 5-1 victoria och en övertagen serieledning som belöning medan Kumla i sin tur har blandat och gett lite på slutet. Men där även Kumla haft ett mentalt övertag på Lillån genom att ha vunnit de två senaste mötena.

Så med andra ord så bjöds det verkligen upp till spänning denna onsdagskväll där vinnarna återigen skulle ha chansen att gå upp i serieledning.

Om matchen:

Matchen började som det oftast gör i derbymatcher med mycket felpassningar, mycket dueller, kamp och en hel del nervösa spelare. Desto längre första perioden gick så tog Kumla över och tryckte ner Lillån utan att skapa de riktigt heta målchanserna. Första perioden slutar också 0-0 där Kumla är det hetare laget men där spelet präglas av två lag som beredda att ge allt.

I den andra perioden så växer Lillån in i det än mer och tar över spelet lite mer än i den första perioden. Det skapas en del målchanser och hade det inte varit för två otroligt duktiga målvakter i Agnes Nytting och Emelie Andersson så hade vi fått se mål men även den andra perioden slutar mållös och vi har en spännande tredje period att vänta.

I den tredje perioden så tar Lillån över än mer och det syns att det är revanschsugna efter de tidigare förlusterna mot Kumla. Hemmalaget tar rättvist ledningen efter 4.52 i den tredje perioden när den fördetta Kumlaspelaren Jessica Carlsson gör 1-0. Lillån utökar sedan till 2-0 i mitten av perioden genom ett fint samspel mellan de två unga tallangarna Sara Sävenstrand och Nora Otterborg vilket också blir slutresultatet trots en stark avslutning av Kumla laget.

I och med serger så tar Lillån återigen över serieledningen med en poängs marginal ner till GS 86 på andra platsen och Kumla ligger kvar på sin tredjeplats fem poäng ner till närmast jagande lag efter 14 omgångar.

Matchens roligaste:
Inte nog med att det bjöds upp till derbyfest och spänning igår kväll så slogs det även ett publikrekord. Det kom hela 771 personer och såg derbyt under gårdagskvällen vilket är ett nytt publikrekord gällande daminnebandy i Örebro Län. Det tidigare rekordet var på 583 personer.

Sex heta dammatcher till helgen att hålla ett extra öga på (urval):

21/1 Kumla IBK-IBK Sala 14:00 Dam Div 1
Viktig match för Kumla att återigen hamna på ett vinnande spår och hålla undan för jagande lag som kommer underifrån.

21/1 Rönnby IBK Ung-Lillån IBK 16:00 Dam Div 1
Ett Lillån med 9 raka segrar möter ett jagande Rönnby som ligger på fjärde plats i serien. Kan Lillån ta sin 10e raka och befästa sin serieledning?

21/1 Nora-Lillån 12:00 DJ-Serien
Lillån som ångar på i DJ serien möter ett starkt Nora på bortaplan. Kan poängligaledaren Ella Stockhult göra nya mål till helgen?

21/1 Rönnby IBK Ung-IBK Hallsta DJ-Serien
Toppmatch från DJ serien där det finns massvis med ung talang att beskåda. Matchen i matchen mellan hemmalagets Klara Strandman och bortalagets Moa Uppling är något alldeles extra.

21/1 Nora-Lillån Dam Div 2
Nora som jagar toppen och Lillån som letar efter att ta en ny trepoängare. Om man vill se mål så ska man ta sig upp till Nora. Här utlovas målgaranti, speciellt från Nora talangen Elsa Backlund som är inne i ett stim.