Junior-SM spelas 19-21 april, 2024 i Uppsala.

Seriespelet 700 SEK/domare samt reseersättning och eventuell restidsersättning.

Play Off 750 SEK/domare samt reseersättning och eventuell restidsersättning.

Detta betalas av hemmaföreningen.

Hemmaföreningen betalar detta med digital betalning.

Efter utfört uppdrag ansöker domarna om arvodet via iBIS, föreningen godkänner detta via iBIS och betalar ut enligt manual.

Föreningen betalar så att domaren har arvodet inom fem(5) bankdagar efter spelad match.

Vid inställd match ska förening inte betala ut arvode.

Junior-SM Slutspel

Sexton lag från Play Off kommer att kvalificera sig för Junior-SM slutspelet.

Under slutspelet spelas först poolspel 2x20 minuter effektiv speltid. I kvartsfinal, semifinal och final spelas matcherna 3x20 minuter effektiv speltid.

Övriga placeringsmatcher inklusive bronsmatch spelas 2x20 minuter effektiv speltid.

Periodpaustid 10 minuter.

Vid oavgjort i placeringsmatcher/kvartsfinaler/semifinaler/final så spelas 10 minuters sudden death, effektiv speltid tid, därefter straffslag enligt regelboken 204 om inte matchen är avgjord.

Fem utespelare från vardera laget ska slå var sitt straffslag. Om matchen efter detta fortfarande är oavgjord ska samma spelare slå ett straffslag vardera tills ett avgörande uppnås(lag väljer ordning).

Kombinerade lag säsongen 2023-24

Möjlighet finns att ansöka om ett gemensamt lag för två föreningar i samband med anmälan. Riktvärdet är då att föreningarna tillsammans har max 25 licenserade spelare födda 2005-2006.

Ansökan sker genom skrivelse till tavlingsutskott@innebandy.se

Matchtider
Hemmalag bokar halltider och lägger in matchtider i iBIS senast 17 augusti 2023.
Play Off
  • I serie JAS E1-E2 avancerar lag på plats 1-2 till Play Off
  • I serie JAS A-JAS D samt JAS F-JAS H avancerar lag på plats 1-4 till Play Off

Spelas i bäst av en match.
Matcherna spelas 3x20 min effektiv speltid, eventuell sudden death spelas 10 min effektiv speltid, därefter straffar enligt gällande regelbok om inget mål gjorts i förlängningen.

Se spelschema för Play Off genom att trycka här.

Regler

Enligt SIBF:s regler och tävlingsbestämmelser.

Anmälan är bindande. Anmälningsavgift återbetalas ej vid avanmälan. Lag som drar sig ur senare än 14 dagar före första seriematch/efter första seriematch kan debiteras fastställda WO-avgifter samt avgift enligt tävlingsbestämmelser kapitel 3 §15.

Speltid

Från säsong 2023/24 spelas matcherna i serien 3x20 minuter effektiv speltid. Paustid 5 minuter.